Volop kansen binnen DP World

Volop kansen binnen DP World

Het is 2013 als voormalig bankmedewerker Carlos Madeira zijn stad Faro in het zuiden van Portugal achter zich laat en richting Nederland gaat. Via een familielid gaat hij als operator en administrator aan de slag bij DP World (destijds syncreon). Inmiddels is hij 9 jaar werkzaam binnen DP World en is projectmanager in Waalwijk 1 en is tijdelijk supporting warehouse manager voor de nieuwe site in Venray. Laat je inspireren door de loopbaan van Carlos.

Van de Algarve naar Noord-Brabant

Carlos: “Veel mensen vragen me waarom ik de Algarve verruilde voor Noord-Brabant. Het eerlijke antwoord is dat de turbulentie in het bankwezen en de economie in Portugal maakt dat ik meer zekerheid en stabiliteit moest creëren voor mijn gezin. Als assistent branche manager was ik werkzaam bij een bank uit het Verenigd Koninkrijk. Het faillissement van Lehman Brothers in 2008 was een belangrijke factor in de economische- en bankencrisis. De bank waarvoor ik werkte wilde daardoor krimpen en zich terugtrekken uit Portugal. Er werden medewerkers allerlei aanbiedingen gedaan om met wederzijds goedvinden arbeidscontracten op te zeggen. Ik heb dit lang geweigerd, maar in 2013 kreeg ik een offer I couldn’t refuse. Terugkijkend daarop heb ik naar mijn idee daarmee de juiste keus gemaakt.

Alleen naar Nederland

Maar daarmee waren de problemen niet opgelost voor Carlos. De financiële situatie en mogelijkheden in Portugal waren erg beperkt. Hij koos ervoor alleen naar Nederland te gaan om te verkennen wat de mogelijkheden hier zijn voordat hij ook zijn gezin meenam. Een familielid van Carlos was al werkzaam bij DP World in Tilburg en introduceerde hem. Carlos kon aan de slag binnen de afdeling merge bij DP World in in Tilburg. Met zijn achtergrond en kennis ging aan het werk met administratief werk waarin hij af en toe als operator bij sprong.

 

Geen makkelijke tijd

Carlos vertelt “om eerlijk te zijn was het een erg moeilijke tijd voor me. De logistiek is een hele andere tak van sport dan het bankwezen. Ik was een immigrant, alleen in een nog onbekend land, zonder mijn gezin om me heen en ik sprak de taal nog niet. De support van collega’s en ops en warehouse manager hielpen me er doorheen. Met kerst dat jaar volgde mijn gezin me ook naar Nederland. Ik werkte hard en pakte alles aan. Als er pallets gestapeld moesten worden dan deed ik dat, dozen opruimen, ook prima. Dat viel Andre, de warehouse manager in Tilburg, ook op. Hij haalde me uit de 2-shifts en liet me dagdiensten draaien en ik kreeg meer administratieve taken.”

Vertrouwen op je kunnen

“Ik ben een ambitieus persoon en wil me blijven ontwikkelen, daarom wilde ik meer. Dus solliciteerde ik binnen het bedrijf op de vacature van production planner in Waalwijk 1 op de afdeling Manufacturing. In deze nieuwe rol managede ik eerst een production line, later de hele afdeling. Ook ondersteunde ik de supervisor. Hij zei: “Alles wat ik niet zie, zie jij. Je bent mijn rechterhand.”

Te snel?

“De operatie in Waalwijk groeide en er werden supervisors gezocht. Ik solliciteerde niet meteen. Op de laatste dag besloot ik toch te solliciteren en ik kreeg de baan! Zo werd ik in december 2014 supervisor op de afdeling Manufacturing. Dat ging niet meteen van een leiendakje. Het was erg druk, syncreon zocht supervisors maar de operatie was er nog niet volledig op toegerust en ineens stuurde ik 35 mensen aan.”

“Ups en downs horen er nou eenmaal bij. Het is belangrijk dat je feedback krijg als het niet goed gaat, maar zeker ook wanneer het wel goed gaat. Dan blijft iedereen ook gemotiveerd. Zelf geef ik altijd 110% als ik iets doe, dat maakt het voor mij nog weleens een uitdaging een goede werk-privé balans te bewaken terwijl ik dat ook heel belangrijk vind.”

Investeren in potentieel en talent

Wederom werd hard werken gewaardeerd. Toen een collega langdurig ziek werd kreeg Carlos de vraag van de operationsmanager of hij tijdelijk de functie wilde overnemen van production manager/warehousemanager. Carlos’ manager wilde namelijk in zijn potentieel en talent investeren en dit was daarvoor een goede stap. Carlos: “Ik wist dat het een tijdelijke rol was maar toen er in 2017 herstructureringen plaats vonden en ik terugging naar mijn rol als supervisor was dat toch best raar.” In 2018 werd Carlos gepromoveerd tot senior supervisor.

 

DP World is ook actief op Facebook en Instagram. Volg, like en deel onze berichten!

Interview met