Sander van Egmond site director Amsterdam F400 en nieuwe locatie: AM7

Binnenkort opent er een tweede site in Amsterdam: AM7. Sander van Egmond wordt de site director van deze locatie en de bestaande locatie F400 in Amsterdam. In dit interview nemen we je mee in de plannen voor AM7. Die zijn namelijk behoorlijk vooruitstrevend, innovatief en duurzaam en daar willen we graag meer over weten.

 

 AM7

Sander: “We hebben de sleutels voor het nieuwe pand in ontvangst mogen nemen. Facilitair en security technisch stijgen we echt boven onszelf uit op deze locatie qua innovatie en nieuwe technieken.

We gaan bijvoorbeeld werken met artificial intelligence in camera’s, p.e. “license plate recognition, detection of moving and living creatures with infrared cameras, detection of individuals walking through gates where we would normally only have vehicles passing, Access and identity control with intelligent cards + hand palm scanning.” Om maar even een hoop Engelse termen en voorbeelden te noemen.

 

Waar staan we nu?

 

Facilitair zijn we momenteel bezig met het design en de inrichting van kantoren. In nauw overleg met de klant zijn we engineeringsoplossingen voor het pand en processen nog verder aan het ontwikkelen en is de verwachting om in september met fase 1 klaar te zijn. Dat betekent dat we de eerste goederen kunnen gaan ontvangen en kunnen gaan dienen als overflowlocatie voor onze klant. In de tussentijd wordt de rest van de site dan nog verder opgezet. De verwachting is dat we eind maart 2023 volledig up and running zijn met de nieuwe locatie.

 

Wat betekent dit voor medewerkers?

 

Inmiddels hebben we de operations manager voor AM7 gevonden. Een deel van de huidige bezetting in Amsterdam F400 zal meegaan naar de nieuwe locatie, maar we zoeken ook nieuwe collega’s. Zo zijn we bijvoorbeeld hard op zoek naar een safety manager, een facility en procurement manager en magazijnmedewerkers. Ken of ben jij zo iemand? Laat het ons weten!

 

 

Wat maakt deze locatie zo bijzonder?

Zonder twijfel het innovatieve karakter. Het pand is volledig gebouwd volgens de hoogste ‘outstanding’ normen van BREEAM. BREEAM is een afkorting van Building Research Establishment Environmental Assessment Method en is een duurzaamheidskeurmerk voor het realiseren van duurzame gebouwen met minimale milieu-impact.

 

Innovatie ook qua energie

Ook qua stroomoplossingen zijn we vooruitstrevend bezig. Op het Schiphol Trade Park waar alle zich daar gevestigde bedrijven zijn ontworpen en gebouwd om off-grid te opereren en zijn aangesloten bij het Energiecollectief van STP. Het gebouw kan zelfstandig energie opwekken en de stroom die niet in het gebouw wordt verbruikt, wordt opgeslagen en daarnaast terug geleverd aan het gezamenlijke elektriciteitsnet, waardoor deze ontwikkeling het gebouw een A+++++ energielabel heeft gekregen.
De elektriciteitsopwekking, -opslag en onderlinge -stroomuitwisseling wordt mogelijk gemaakt door het energiemanagementsysteem van energie- en infrastructuurspecialist Joulz.

Daardoor is er voor het magazijn door de meerdere lagen een leveringszekerheid en wordt de slimste keuze gemaakt waar de stroom vandaan wordt gehaald (zonnedak, batterij, collectief of generatoren) en waar de stroom voor wordt gebruikt.

 

Beste werkgever in de logistiek

Ook dit duurzame karakter komt de werkatmosfeer ten goede. Zo’n moderne omgeving zorgt voor goed werkgeverschap en kenmerken die juist voor het personeel heel prettig zijn. Alleen al als je kijkt naar de juiste verlichting – geen kil Tl-licht maar wel voldoende en juist licht om je werk te kunnen doen – doet veel voor je gemoedstoestand. Denk ook aan verwarming, zonwering, op de fiets naar je werk kunnen komen en daar een verfrissende douche kunnen nemen. Maar ook een fijne ontspanningsruimte, een nursery room en een bidruimte vinden we belangrijk. En goede koffie! Kom die gerust eens proeven.”

 

Wil jij ook aan de slag op deze innovatieve locatie?

De vacatures voor Amsterdam voor supervisor, heftruck-/reachtruck chauffeur of warehouse operator vind je hier!

DP World is ook actief op Facebook en Instagram. Volg, like en deel onze berichten!

 

 

Interview met Sander van Egmond