Zekerheid, een goed salaris, ontwikkelingsmogelijkheden en een goede sfeer

Sinds begin dit jaar is deze website live en is syncreon actief op Instagram en Facebook. Dit allemaal om mensen direct aan te nemen, zonder tussenkomst van een uitzendbureau en zo team syncreon te versterken. En met succes! Het koppel Janis Sudmalis en Gunita Sudmale waren een van de eerste mensen die zijn aangenomen via ons nieuwe recruitmentproces. We zijn blij dat ze voor syncreon kozen en benieuwd wat hun drijfveer is. En natuurlijk; nu ze een aantal maanden binnen syncreon werkzaam zijn als operator: wat vinden ze ervan?

Onvoldoende werk

Janis: “Gunita en ik werkten allebei bij GXO via een uitzendbureau. Helaas merkten we dat er soms niet voldoende werk was. Daardoor werden we ook vaak naar huis gestuurd. Ze konden ons geen uren garanderen en die onzekerheid is niet fijn. Via Facebook zagen we dat syncreon mensen zocht. Die advertentie was gelinkt aan www.werkenbijsyncreon.nl en zo kwamen we in contact met de recruiter van syncreon.”

Gunita en Janis zijn al 24 jaar een stel en kwamen in de zomer van 2021 samen naar Nederland. Via Google maps deden ze al wat research en liepen op die manier al virtueel langs het pand van syncreon in Tilburg.

Van het bankwezen naar de logistiek

Gunita was in Letland filiaalmanager bij een bank, maar vindt ook techniek heel interessant. Ze vertelt: “Het is toch wonderlijk dat je ergens iets in stopt, het apparaat weet wat het moet doen en er verderop iets uitkomt zonder dat daar een mens aan te pas komt? Als je bedenkt wat technologie voor ons allemaal in het dagelijks leven betekent, dat is toch bijzonder?”

Waarom syncreon?

Gunita: “Ik zag de site en had er meteen een goed gevoel over. Vooral dat de mogelijkheid geboden wordt om Nederlands te leren. We zijn hier een leven op aan het bouwen dus dat helpt enorm. Verder vinden wij het belangrijk ons te blijven ontwikkelen. Ik las over training- en opleidingsmogelijkheden en de syncreon academy. Er worden veel kansen geboden.”

Janis: “We spraken met de recruiter van syncreon en dat gesprek bevestigde ons goede gevoel alleen maar meer. Al snel hadden we een rondleiding door het warehouse in Tilburg, fijn om alvast een idee te hebben van waar je komt te werken. Op dezelfde dag spraken we met de warehousemanager en HR. We wisten snel waar we aan toe waren.”

Hoe ziet je werkdag eruit?

Gunita en Janis werken nu op de afdeling Options in Tilburg. Ze werken op basis van een tweeploegenrooster. Gunita: “Dat is fijn, ik weet weer precies waar ik aan toe ben. De een week begin ik vroeg in de ochtend, de week erna laat. Toen ik nog voor een uitzendbureau werkte veranderde het rooster continu, niet weten waar je aan toe bent is niet fijn.”

Wat moet je doen?

Janis: “Deze week zitten we in de vroege shift. We kwamen om 5.30 uur aan bij syncreon, gaan door de security, klokken in en bereiden onze werkplek voor, we kijken of er genoeg dozen zijn in allerlei formaten, labels en andere spullen die we nodig hebben. We hebben allemaal zo onze eigen indeling en manier van werken die we prettig vinden. Dan beginnen we met een meeting met onze afdeling en de supervisor. De werkdag begint. Wat er gebeurt op onze afdeling is dat er iemand een bak vult met spullen. Die bak komt naar me toe. Op basis van het label weet ik wat er met de spullen in de bak moet gebeuren. Moet ik het sealen? Ompakken?”

De nieuwe X7

Gunita: “In onze eerste werkweek bij syncreon kwam ook de nieuwe X7 machine. Dat we daar al meteen mee mochten werken vind ik erg gaaf. Het is een geautomatiseerde verpakkingsmachine en zorgt voor 1.700 verzendklare pakketjes per dag voor diverse soorten producten met verschillende afmetingen. We doen de voorbereiding voor de pakketten die de machine in gaan.”

Een goede leraar

Gunita vertelt dat ze een goede leraar hebben die hun wegwijs heeft gemaakt in hun nieuwe baan. “Dat is erg belangrijk. Iemand die hetzelfde werk doet als jij maar al veel meer ervaring heeft. Iemand die je alles kunt vragen en waar je bij terecht kunt. Een echte buddy.”

Wat vind je fijn aan werken bij syncreon?

Janis: ‘’Er werken mensen met veel verschillende achtergronden, dat is erg leuk. Nederlanders, Spanjaarden, Portugezen, Hongaren, Polen. Hoe meer variatie daarin, hoe beter. Het is fijn om je rooster te weten. Soms zien we mensen die voor het uitzendbureau werken naar huis gaan als er niet voldoende werk is voor hen die dag. Dat vinden we dan heel naar voor hen, we weten hoe het is, maar ook daarom vinden we het zo fijn dat wij niet meer in die positie zitten. We werken allemaal door, maar er is geen enorme werkdruk. Ook hebben we leuke supervisors. Ze zijn enorm gedreven en ook jong (van geest). Ze hebben een duidelijk doel, zijn optimistisch en positief. We lachen veel. Ze zijn de juiste mensen op de juiste plaats en brengen goede energie in het team. Ze zijn altijd bereid om te helpen en als er een probleem is lossen ze dat mee op. Ook de warehousemanager loopt geregeld langs. Het is fijn dat er geen sterke hiërarchie is, het voelt gelijkwaardig.”

Gunita: “Het is belangrijk wat een werkgever voor je doet. Natuurlijk wil je een goed salaris en gegarandeerde uren, maar ook de mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen vind ik belangrijk.”

Wat kan syncreon verbeteren?

Janis: “Bij elk bedrijf is er wel wat. Wij kiezen ervoor ons te focussen op het goede en willen onze energie niet verspillen aan negativiteit.”

Wil jij ook werken en leren?

Dat kan! Meer informatie over syncreon en solliciteren kan via deze link. Liever direct contact met een recruiter? Ook dat kan via: +31 6 43158983 of via werken@syncreon.com.

 

Syncreon is ook actief op Facebook en Instagram. Volg, like en deel onze berichten!

Interview met Janis en Gunita

Versterk ons team als .